17e eeuwse Enkhuizer stadsbibliotheek

Stichting Librije Enkhuizen

Beleidsplan

Speerpunten

Na het aanbrengen van de voorzieningen, noodzakelijk voor hedendaags collectiebeheer, is de boekencollectie vanuit de tijdelijke behuizing in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag teruggekeerd naar hun oorspronkelijke locatie, de 17de-eeuwse librijeruimte. Hiermee is een mijlpaal bereikt in de jonge geschiedenis van de SLWE. Zij richt zich nu volledig op haar uiteindelijke missie: het in goede staat en met gebruikmaking van eigentijdse middelen aan toekomstige generaties overdragen van de authentieke Enkhuizer stadsbibliotheek in haar geheel (ruimte, inventaris en collectie).

In 2018 werd met een catalogusproject gestart. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreƫerd om in de toekomst een goede ontsluiting van het 17de-eeuwse boekenbezit mogelijk te maken. Daarbij wordt gedacht aan een digitale ontsluiting en zo mogelijk ook aan een klassieke boekvorm. (Zie elders onder catalogusproject)

Donateurs- en vrijwilligersbeleid

Door donateur (of vriend) te worden van de Stichting Librije Westerkerk Enkhuizen levert men een bijdrage aan het behoud van de Librije en de boekencollectie. Onze stichting heeft een ANBI-status, dus een gift is aftrekbaar voor de belasting (fiscaal nummer: 8192 63 795) . De jaarlijkse donatie bedraagt minimaal € 20,- en met een éénmalige donatie van € 500,- of meer is men levenslang donateur.

Het rekeningnummer van de SLWE is: NL06 RABO 0124 4358 15 (BIC: RABONL2U
Aanmelding via het secretariaat van de SLWE:
J. Hoekstra
Toereppel 4
1602 KD Enkhuizen
of
e-mail: librije@jaaphoekstra.net

Naast een voldoende aantal bestuursleden is ook het in stand houden van het aantal bekwame gidsen in het belang van de Librije.

CopyrightDisclaimer